Напишете дума/думи за търсене

Повече социални контакти за детето означава по-малък шанс за астма

СНИМКА: Family First Urgent Care

Има 4 факта за астмата, които всеки родител трябва да знае.

1. Астмата може да се развие при определени условия на околната среда.

Ако живеете близо до магистрала или натоварен път, изпаренията от колите благоприятстват появата на астма при децата. Друг фактор е ползването на закрити басейни. Причината е, че в тях има голямо количество хлор, който е не само във водата, но и във въздуха заради изпаренията. Колкото и странно да ви звучи, е доказано, че колкото повече социални контакти имат децата ви, толкова по-малък е шансът за появата на астма.

2. Лекарят невинаги нарича астмата с истинското й име.

Педиататър може да нарече астмата на детето ви „реактивно заболяване на дихателните пътища“. Това се дължи на факта, че рожбата ви е твърде малка, за да се извършат необходимите тестове, които да диагностицират болестта. Причината може да се крие във факта, че децата под 5-годишна възраст имат много чувствителни дихателни пътища и лекарят не може да бъде сигурен, че причината е астма. Има вероятност малчуганът да надрасне болестта с времето.

3. Ако бебето ви има екзема, е възможно да развие астма.

Повечето родители не знаят за връзката между екземата и астмата. Много бебета, които имат кожни заболявания, са склонни да развият алегии в детските си години. Те са доста стабилна основа за появата на астма.

4. Детето ви не трябва да се ограничава заради болестта.

Много родители се притесняват, когато разберат, че рожбата им стада от астма. В опитите си да предотвратят астматични атаки, ограничават излизанията на детето. Ако не успеят да го предпазят, започват да чувстват вина. Това обаче не е правилната стратегия. Просто спазвайте графика за приемане на лекарствата, насърчавайте движението и се радвайте на детската му усмивка.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ