Напишете дума/думи за търсене

Тези 4 неща не бива да казвате в кабинета на педиатъра

СНИМКА: http://doctorindex.blogspot.bg

1. Изпишете ми антибиотици!

Всеки родител иска детето му да оздравее, колкото е възможно по-бързо. Но не винаги разковничето за това се крие в антибиотиците. В повечето случаи педиатрите ги изписват при бактериални инфекции. Те изобщо не са необходими, когато става въпрос за настинка или грип. Подобни болести отшумяват след няколко дни. Не забрявайте, че пиенето на антибиотици без причина води до развитието на инфекции, които са се научили да им устояват.

2. Проверих го в Гугъл и се оказа...

Когато детето ви получи обрив, не е нужно веднага да отваряте Гугъл и да търсите на каква болест е симптом. Действайте по-логично. В интернет информацията невинаги е достоверна и рядко е пълна. Затова не се нервирайте излишно, а се обадете на педиатъра си и запазете час за преглед. Запомнете, че никой лекар не иска да го учите как да с върши работата при това с информация от интернет.

3. Това е нормално при бебетата...

Не влизайте в кабинета на педиатъра с оправдания. Всеки родител е зает, но не трябва да пренебрегвате появата на симптоми с думите: „Това е нормално“. Може и да е, но како се казва „страх лозе пази“. Запомнете, че да сте предпазливи е хубаво, но да сте невротични не е. Не всяка пъпчица е причина да тичате до спешното. Намерете златната среда.

4. Болен е, защото не се облича!

Не обвинявайте детето, защото се е разболяло. Това едва ли ще му помогне да оздравее. Напротив, ще породи в него чувство на вина. Рожбата ви не е цвете, което може да отглеждате под стъклен похлупак. Детето има нужда от движение. Понякога ще се поти, друг път ще скача в локви, а трети ще е толкова нетърпеливо да се види с приятели, че ще тича, без да облече якето си. Всеки педиатър знае това и го смята за нормално.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ