Напишете дума/думи за търсене

6 хитри начини да се спасите от изречението "Нямам какво да облека"

Гардеробът ни прелива от дрехи, някои от които дори сме забравили, че съществуват. Въпреки това всяка сутрин сме изправени пред трудното решение какво да облечем и накрая неминуемо стигаме до изречението "Нямам какво да облека".

Да не говорим, ако бързаме за среща. Тогава в почти всички случаи решаваме, че имаме нужда от нова рокля и наистина няма нищо в дрешника, което да е подходящо за случая.

Спомняте ли си с какво желание сте купували дрехите, които имате? За някои от тях сте дали цяло състояние и сте копнеели да ги притежавате. Били сте най-щастливи, когато най-накрая са се озовали у вас. Сега обаче, когато ги притежавате, те са нещо, което не ви прави никакво впечатление и дори не искате да виждате. Причината да казваме изречението "Нямам какво да облека" е психологическа. Всъщност ще се изненадате какъв голям избор имате. Вижте няколко трика, които ще ви помогнат да избието този израз от главата си и да погледнете на гардероба си с други очи.

1. Подредете гардероба като в магазин

Когато влезем в магазин, сякаш всичко ни хваща окото. Това е така, защото е подредено, всяко дреха е поддържана и се вижда ясно. Организирайте гардероба си така, че да няма нещо, което да се губи от погледа ви. Сложете панталоните на едно място, а блузите на друго. Същото се отнася за палтата, ризите и якетата. Така ще ви бъде много лесно да направите комбинация, когато бързате. Много е важно да поддържате дрехите чисти и изгладени. В кой магазин от закачалката виси мръсна и омачкана блуза? Дреха в такъв вид определено няма как да ви хване окото. Затова отделяйте достатъчно внимание и грижи облеклото ви да е изгладено и чисто. Подредете обувките по сезон и стил. Така няма да се налага да отваряте всички кутии, за да търсите даден чифт и да създавате излишен хаос.

По същия начин подредете и бижутата си. Не слагайте всичко в една кутия, защото така, освен че рискувате верижките им да се оплетат и скъсат, няма да намерите каквото ви е нужно. Отделете ги в различни кутии или си купете поставка за обеци. Така ще ви е много по-лесно да изберете.

2. Сложете на закачалки готови комбинации

За да не губите време всяка сутрин, направете готови стилове по закачалки. Комбинирайте блузи с якета или жилетки, които си отиват. За да внесете малко свежест в гардероба, дори може да ги надпишете по дни. Запомнете едно правило: Колкото по-интересен направите гардероба си, с толкова по-голямо желание ще подбирате дрехите си.

3. Съчетавайте стари с нови дрехи

Това е един от най-изпитаните методи за обличане. Комбинирайки старо с ново, носим току-що купената пола, без да забравяме в гардероба старата риза, която всъщност никак не е за изхвърляне.

Опитвайте се да използвате всяко едно нещо, което имате. Все пак именно затова сте купували тези дрехи - за да ги носите, а не за да хващат прах, докато мрънкате, че няма с какво да отидете на среща.

4. Подредете по цветове

Подреждайки дрехите по цветове, ще ви е лесно да намерите бързо това, което сте замислили да облечете. За да организирате лесно гардероба по този начин, започнете още след изпирането. След пералня с бяло пране сложете всичко на едно място. И по същия начин с черното и цветното. Добре е да отделите спортните от елегантните дрехи. Това също ще ви спечели време.

5. Отделете най-любимите си рокли

Всяка жена има поне няколко тоалета, които са любими и в тях се чувства най-красива и слаба. Вземете точно тях и им отделете специално място в дрешника си. По този начин следващия път, когато имате специална среща, няма да се колебаете 2 часа с какво да излезете.

6. Подарете всичко, което не носите

Не трупайте дрехи, които не носите, с оправданието, че все някога може да ви се наложи и да ви потрябват. Всичко ненужно и това, което знаете, че няма да сложите, колкото и да отричате, просто подарете или дарете в дом.

Така хем ще улесните избора си и ще изчистите гардероба, хем ще направите добро на човек в нужда.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ