Напишете дума/думи за търсене

Как да избера най-подходящата детегледачка?

Не подценявайте поведението на своето малко съкровище, когато е в компанията на кандидатката за позицията.

1. Изберете за първата среща обществено място, на което да е тихо.

Когато сте родител на малко дете, случаите, в които сте недоспал, са повече от тези, в които сте свеж. Точно в такъв момент е много лесно мозъкът ви да бъде разконцентриран от шум в околната среда. Затова изберете място, което е тихо, но в същото време е публично, за да видите как се държи детегледачката с други хора.

По възможност изберете време от деня, в което детето спи, защото така ще ви е по-лесно да се фокусирате над интервюто.

2. Задавайте въпроси, които да ви дават информация за детайли от живота й.

Няма нищо лошо в това да я проверите и във фейсбук и да видите какво най-често споделя! В днешно време стената в социалната мрежа е в повечето случаи отражение на живота. Така че не се колебайте да го направите.

Разпитайте я за семейното й положение, опит с деца, препоръки. Нещата обаче не се ограничават само с това. Важни са дори въпроси като това да е пушач, дали има шофьорска книжка. И не на последно място - какъв опит с деца на възрастта на вашето има, каква е философията й за възпитание и дали някога е попадала на случай, който налага спешна помощ и как е постъпила.

3. Изпробвайте отношенията й с детето.

Изберете часа на срещата така, че, ако детето спи, да има поне малко време, в което да е будно в нейно присъствие. Тествайте как се разбират и дали тя умее да го презразположи. Ако това се случи от пръв поглед - ето ви още един бонус при избора! Не забравяйте, че децата са много интуитивни и винаги усещат хората с добри намерения. Така че не подценявайте поведението на своето малко съкровище, когато е в компанията на кандидатката за позицията.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ