Напишете дума/думи за търсене

Помощ! Водите ми изтекоха

СНИМКА: babycenter.com

Няма бъдеща родилка, която да не си задава въпроса какво ще изпита, когато водите изтекат.

Какво да очаква и има ли нещо, по което ще разбере предварително. Моментът с изтичането на водите отбелязва настъпването на раждането, ето защо е толкова важен за всяка бременна жена. 20 читателки разказват за преживяването.

Това беше най-странното чувство в живота ми. Сякаш огромен сак с вода изтече някъде много дълбоко от мен на пода.

Чувствах се като нещо, от което се изливат литри вода. През следващите 5 момента на контракции, водата продължаваше да излиза навън.

Беше чувство, което не можех да контролирам. Няма нищо общо с ходене до тоалетна по малка нужда. Не намалява, нито може да се спре.

Аз почувствах едно пукащо усещане и секунди след това водите ми изтекоха.

Усетих пукане и след това по краката ми вече имаше топла и прозрачна течност. Не е толкова страшно, колкото звучи. Минава бързо, стига да си подготвен.

Когато ми изтекоха водите, вече бях в болницата. Цялото легло се намокри, а аз се чувствах неловко.

Първо си помислих, че съм се изпуснала и побързах да отида в тоалетната, защото не можех да повярвам как е възможно. След това усетих контракция и разбрах какво се случва. Течността беше лепкава и нямаше как да бъде объркана с ходене до тоалетна.

Почувствах мокрота и сякаш нещо течеше бавно от мен. С минаване на времето това се усилваше, докато изведнъж всичко не стана във вода - като спукан балон.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ