Напишете дума/думи за търсене

3 причини, поради които бременните през лятото са късметлийки

Лятото е прекрасен сезон да бъдете бременна, защото не са ви нужни чудеса от храброст, за да намерите какво да облечете, без да ви е малко.

1. Има голям избор от плодове.

Лятото е най-благодатният сезон, когато става въпрос за предлагане на плодове и зеленчуци. През този сезон можете да си хапвате диня, пъпеш, праскови, кайсии, сливи и други. Така става много по-лесно да си набавите всички полезни вещества, които са нужни на вас и бебето ви.

2. Слънцето ви доставя витамин D.

През бременността е особено важно да не се излагате на слънцето и да носите защитни кремове с фактор. Това обаче не означава да се затворите на тъмно и да се пазите от светлината.
Дори и няколко минути на ден под слънчевите лъчи са достатъчни, за да накарат организма ви да произвезжда витамин D, който е важен за вас в този момент. Дефицитът му може да бъде опасен, така че е хубаво да следите за това.
Разбира се, можете да си го набавяте и чрез някои видове храна - мляко и риба. Трудно е обаче да получите цялото нужно количество само чрез храненето си, затова не забравяйте за полезните свойства на слънцето. Дори рано сутрин, когато все още не е толкова ярко, можете да получите нужните ползи от него. И все пак не прекалявайте.

3. Много по-лесно е да си намерите дрехи според фигурата.

Лятото е прекрасен сезон да бъдете бременна, защото не са ви нужни чудеса от храброст, за да намерите какво да облечете, без да ви е малко. Достатъчно е да заложите на всекиднена ефирна и разкроена рокля, за да решите проблема.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ