Напишете дума/думи за търсене

8 малки, но ценни съвети, които ще ви предпазят от следродилна депресия

СНИМКА: mom365.com

Една от основните причини, поради които новите майки се сблъскват със следродилната депресия, е липсата на време за себе си.

И това е съвсем разбираемо - малкото човече у дома е заело цялото ви всекидневие и наистина не успявате да свършите уж до този момент съвсем простички неща за вас. Предлагаме ви 8 малки, но много ценни съвети, които ще ви предпазят от следродилната депресия. Тайната им се крие в това, че ще повдигнат не само самочувствието ви, но и тонуса.

1. Взимайте душ всяка сутрин и вечер и се старайте колкото е възможно да ходите с чиста коса. Минутите, прекарани под горещата вода, действат релаксиращо, а хубавата прическа ще ви вдъхва самоувереност. Дори и да я носите предимно вкъщи.

2. Не продължавайте да носите дрехите за бременни, само защото все още не сте отслабнала напълно. Изберете нещо според вкуса си на достъпна цена, което не е предназначено за бъдещи майки. 

3. Бъдете себе си. Не се насилвайте да променяте живота си напълно. Намирайте време да правите поне веднъж седмично нещата, които правихте и преди раждането. Виждайте се с приятелки, когато можете. 

5. Приемайте помощ! Това не ви прави лоша майка!

6. Пийте достатъчно вода. Хидратираните хора са по-щастливи. 

7. Хапвайте повече банани и стойте поне по 15 минути на ден на слънце. Плодът набавя хормона на щастието, а в комбинация с витамин D от слънчевите лъчи, няма как да бъдете в лошо настроение.

8. Стойте в пълна тишина поне 15 минути на ден, когато бебето спи. Без телефон, без телевизор, без таблет и компютър. Просто останете насаме със себе си и дайте възможност на мозъка да отпочине, без да правите нищо в това време. Затворете очи и дишайте дълбоко.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ