Напишете дума/думи за търсене

Спиращи дъха кадри призовават да обичаме своето тяло след раждането

Всичко в живота на Микаела Шанън се уповава на любовта към себе си. И последният й проект не прави изключение. Фотографката от Канада решава да снима скоро родили майки, като озаглавява сесиите "Обичай своето следродилно тяло".

"Цялата ми работа се върти около това да обичаш себе си и да се чувстваш красива", разказва Микаела пред Huffington Post. "Да имаш бебе е голяма стъпка в живота, която идва с куп промени. Не искам майките никога да трябва да се чувстват така, сякаш телата им не са толкова красиви, колкото са били преди. Искам жените да уважават промените в телата си, през които преминават, за да дарят света с бебе", допълва тя.

Идеята й хрумва след серия от разговори с нейни приятелки, които споделят, че не се чувстват добре в кожата си след раждането. Ето защо тя решава да ги дари със специален подарък под формата на фотосесия и нарича това "отпразнуване на следродилното тяло".

Създава и група във фейсбук, в която всички жени от света могат да качват снимки на телата си след раждането без притеснение, че ще получат упреци. В нея всяка жена е себе си и се показва открито без капка фотошоп и подобрения. Така Микаела Шанън се бори срещу зараждането на комплекси за малоценност. Вижте снимките в нашата галерия и споделете одобрявате ли идеята.

СНИМКИ: Mikaela Shannon

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ