Напишете дума/думи за търсене

За теб. За жената, която не харесва тялото си

СНИМКА: huffingtonpost.com

Следващото писмо е откровението на един мъж, което взриви социалните мрежи зад Океана. То е отправено към неговата съпруга, която не харесва тялото си след раждане. Ето какво реши да й напише публично той.

"Това писмо е за моята съпруга и жена на живота ми, която се чувства неуверена, откакто стана майка на детето ни.

Често те чувам да казваш, че изглеждаш зле, че трябва да отслабнеш. Избягваш срещите с огледалото и следиш стриктно какво слагаш в устата си. Чувстваш се изтощена, защото в същото време се стараеш да дадеш всичко най-добро на нашето дете. Понякога се чувствам виновен и си задавам въпроса дали аз не ти давам достатъчно любов и внимание, с които да ти покажа, че си привлекателна и те обичам повече от всякога. Знам, че начинът, по който се чувства една жена, зависи много от мъжа до нея. Затова се старая да ти казвам винаги колко си уникална.

Преди няколко дни ми каза нещо, което се запамети трайно в съзнанието ми: "Това не е тялото, в което ти се влюби". Не можех да повярвам какво чувам изобщо. Наистина ли си мислеше, че съм се влюбил в тялото ти? Затова, нека ти кажа нещо. 

Влюбен съм в тялото ти. В сегашното. Това е тялото, което създаде детето ни. Което износи детето ни и му даде живот. Това е тялото, което храни детето ни, успокоява детето ни. Твоето тяло е единственото, в което се влюбвам всеки следващ ден. Не съм знаел какво е истинска любов, докато не видях точно това тяло и всичко, на което то е способно. Аз обичам това тяло, независимо от цифрите на кантара. Но повече обичам душата ти, която е избрала мен за свой спътник в живота и баща на детето ти.

Следващият път, когато се погледнеш в огледалото, знай, че пред теб стои най-привлекателната жена на света. Жената, която ще обичам вечно."

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ