Напишете дума/думи за търсене

Как да предпазим детето от прегряване под лятното слънце

СНИМКА: http://beauty-grooming.healthguru.com

Много родители са внимателни, когато извеждат децата си навън и ги предпазват по всевъзможни начини, но, щом се приберат вкъщи - свалят гарда, а не трябва.

1. Храна и вода

Бебето ви не може да каже дали е гладно или жадно, затова през лятото е много важно винаги да сте сигурни, че приема достатъчно течности. Носете със себе си допълнително шише кърма. Освен това не забрявайте да вземете и студена вода, която обаче предварително сте сварили добре и сте сигурни, че е напълно чиста. Никога не я замествайте със сокове, съдържащи подсладители или газирани напидки. Идеален вариант е да нарежете на малки кубчета диня или портокал, след това да ги сложите във фризера. Когато излизате навън, ги вземете с вас и давайте периодично на детето ви да смуче парченце.

2. Шапка и светли дрехи

Предпазете детето си от жегите с правилните дрехи. Когато излизате в парка на разходка, винаги му слагайте шапка. Тя ще защити главичката му от пряката слънчева светлина. Облечете го в широки и светли дрехи. Винаги носете в себе си поне един резервен чифт, защото може да се изпоти.

3. Температурата в стаята да бъде около 28 градуса

Много родители са внимателни, когато извеждат децата си навън и ги предпазват по всевъзможни начини, но, щом се приберат вкъщи - свалят гарда, а не трябва. Ако имате вентилатор, в никакъв случай не го оставяйте да духа право в бебето ви. Може обаче да бъде включен в стаята, за да я разхлажда. Забележите ли появата на течение в помещението, веднага го изключете. Климатикът в дома ви трябва да бъде около 28 градуса. Така, когато излезете навън, детето ви няма да усети прекалено рязко темепратурната промяна.

4. Не пътувайте с кола в най-горещите часове

В топлото време избягвайте да пътувате с кола, ако бебето ви е с вас. Превозното средство се загрява прекалено лесно. Дори ако изпиете едно кафе за 30 минути с приятелка, като се върнете, колата ще бъде като пещ. Макар и да включите климатика, пак няма да стане по-добре. Бебето ви рязко ще усети температурните промени, а това ще се отрази на здравето му.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ