Напишете дума/думи за търсене

Чудо: Бебе се възстанови след първата сърдечна операция, извършена в утробата

СНИМКА: Личен профил на семейството във фейсбук

Себастиян се ражда на 23-ти май. Малкото и розово бебе проплаква в Торонто в болницата "Маунт Синай" - дни, след като се е извършила първата операция на сърце в утробата в света.

Кристин Бари е бременна в 20 г.с., когато докторите ѝ казват, че плодът има 2 порока на сърцето. Най-важният орган в тялото на малкия Себастиан не успявал да изпомпва достатъчно кръв и кислород към тялото, в резултат на което през организма му преминавал много малко кислород.

Последствието е рискова операцията в утробата, извършена няколко дни преди раждането. Сърдечните клапи на бебето са били оперирани, докато то още е в утробата на майка си. Операцията се състояла на 18-и май, като в нея взели участие 12 доктори. Целта била да се постави уред, наподобяващ малък балон, който да свърже двете камери на сърцето. По този начин те печелят време, докато бебето се роди.

Себастиян се ражда на 23-ти май. Малкото и розово бебе проплаква в Торонто в болницата "Маунт Синай" - дни, след като се е извършила първата операция на сърце в утробата в света. Сега родителите на Себастиан - Кристофър Хавил и Кристин Бари, споделят своята трогателна история чрез снимки, показвайки своето 2-месечно бебе.

Източник: http://www.dailymail.co.uk/health/article-4733630/Baby-boy-born-healthy-surgery-WOMB.html

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ