Напишете дума/думи за търсене

Лекари съветват бременна да направи аборт. Година по-късно тя празнува живота на своето бебе (Снимки)

СНИМКА: Личен профил на Надин Шели във фейсбук

Надин Шели е в начална бременност, когато посещава рутинен преглед при своя наблюдаващ лекар. Тя и съпругът й - Гарет, не очакват лошата новина, която ще чуят - здравето на плода е под риск. Докторът съветва двойката да премахне бебето, защото било почти невъзможно тя да продължи без усложнения и да се роди здраво бебе.

Историята разказва самата Надин Шели в пост във фейсбук, който става много популярен в социалната мрежа и е споделен хиляди пъти по целия свят. Тя пише публикацията днес - от позицията на времето, когато вече е майка на бебето, което не само, че е оживяло, но се радва на първите си месеци. Тя и съпругът й пък празнуват оживяването му чрез трогателна снимка. Какво обаче стои зад всичко това?

"Когато чух новината за премахването на бебето, бях в шок. Разбирах, че е наложително, но нещо вътре в мен не ми позволяваше да го направя", разказва майката в своето писмо в социалната мрежа. Тя не приема това за реална опция и го отхвърля от съзнанието си. Въпреки всички препоръки със съпруга й решават да задържат бебето и да поемат всички рискове от решението си.

"Най-притеснителната част от цялата тази ситуация бе това, че не знаехме дали бебето ще бъде добре. Накарах семейството си да мине през целия този стрес, като нямах гаранция, че ще се върна с бебе на ръце от болницата. Бе твърде вероятно то да почине", обяснява тя.

Малкият Брейдън се ражда през 28-а седмица и е поставен в кувьоз за 76 дни. Цялото това време е мъчително за семейството, защото никой не дава гаранция, че все пак детето ще оживее. Чудото обаче се случва и днес той е едно щастливо бебе. Надин Шели решава да направи личната си история публично достояние, за да вдъхне кураж на всички семейства по света, които имат нужда от това.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ