Напишете дума/думи за търсене

5 неща, за които никога не трябва да съдите майката

Може плачът на детето, което е с жената, седнала до вас в градския транспорт, да ви дразни, но казвайки: „Гладно е“ или „Някой май се нуждае от сън“, не помага.

Кърменето

Всяка майка се изправя пред проблема на кърменето. Някои го правят с години, други с месеци, трети със седмици, а четвърти – никога. И това е нормално. Кърменето носи невероятно много ползи за здравето на бебето, но все пак педиатрите не са създали погрешка алтернативно хранене с изкуствено мляко. Когато обсъждате кърменето с другите майки, не бъдете като кон с капаци. Уважавайте гледната им точка и личния им опит.

Името на детето

Повечто жени са прекарвали часове, представяйки бъдещето си. Мислели са за кариерата, бъдещата си връзка и... името на детето си. В много случаи обаче това планиране се оказва съвсем ненужно. Детето може да се роди с името си, ако се появи на бял свят в деня на някой от големите християнски празници. В този случай не казвайте на майката, че Георги или Иван ви се струва „прекалено често срещано име“. При много семейства децата се кръщават на баби и дядовци. Не се смейте на тези остарели според вас традиции, те също имат своя чар.

Секцио или естествено раждане

Всяка бременна жена е планирала как да роди детето си. Някои избират цезаровото сечение, други са твърдо решени да родят във вода, а трети – в домашни условия, далеч от болница. Не съдете избора на никого, колкото и странен да ви се струва.

Работата

Жената стои рамо до рамо с мъжа. Когато той работи, тя прави същото, и раждането на дете не е причина да не допринася за семейния бюджет, който вече трябва да изхранва още едно гърло. Затова не съдете работещата майка. Същото се отнася и за тази, която предпочита да е вкъщи и да се грижи за рожбата си. В повечето случаи това решение зависи изцяло от приходите на семейството и от стремежа детето да получи всико, от което се нуждае.

Плач

Бебетата плачат, при това много. За колкото и голям професионалист да се мислите в сферата на отглеждането на деца, не давайте нежелани съвети. Може плачът на детето, което е с жената, седнала до вас в градския транспорт, да ви дразни, но казвайки: „Гладно е“ или „Някой май се нуждае от сън“, не помага. Всяка майка знае (или поне може да предположи) каква е причината за бебешкия плач.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ