Напишете дума/думи за търсене

Благодарственото писмо на дъщеря към нейния втори баща ще разтопи сърцето ви

СНИМКА: Личен профил на Кейти Милър във фейсбук

Трогателното писмо на едно 21-годишно момиче разчувства хиляди потребители на фейсбук по света. Кейтлин Милър решава да напише благодарствени думи към своя втори баща. Постът става истински хит в социалната мрежа и е споделен стотици пъти.

Скъпи мой втори татко, понякога се чудя какво ли си правил, когато съм била бебе и все още не сме се познавали. Какво ли си работил, какво си обичал да ядеш през обедната почивка и дали си излизал на по питие с приятели. Със сигурност си нямал идея, че на стотици километри от теб твоята бъдеща жена дава живот на голямата ти дъщеря. Иска ми се да беше там, но знам, че господ те изпрати в живота ми в определено време поради определена причина.

Ти не си моят биологичен баща, не нося твоето последно име и не си приличаме в лице. Всеки мъж може да направи дете и да постави името си в акта му за раждане. Нужно е да бъдеш обаче истински мъж и велик човек, за да се грижиш за дете, което не е твое, като собствено. Фактически твоята любов към мен е избор.

Баща е този, който събира парченцата от разбитото сърце на своята дъщеря и ги залепва здраво чрез всяка прегръдка. Който изтрива сълзите ти. Срещнах те още преди тийнейджърството си. Господ те изпрати при мама. Кой би предположил, че едно случайно запознанство може да прерасне в брак? Вие двамата бяхте перфектни един за друг. Благодаря ти, че показа на майка ми обичта, която тя заслужава.

Колкото и да ти благодаря, няма да е достатъчно. Знам, че работата ти е много тежка. Но знам също, че всяка сутрин ставаш да я вършиш, колкото и трудно да става, за да сме добре всички ние. Ти си невероятен модел за подражание за нас. Като тийнейджърка бърках много пъти при избора си на момчета, които да харесвам. И след това идвах да плача на твоето рамо. А ти не ме упрекна. Вместо това ми показа как се държи истинският мъж към една жена. Показа ми, че истинският мъж не изневерява, не лъже, не избира алкохола и приятелите си пред теб, не тормози жена си физически и психически и никога няма да ме накара да се чувствам сякаш не съм достатъчно добра. Сърцето ми бе разбито толкова пъти, но ти винаги беше там да ме успокоиш.

Наблюдаваше ме как пораствам през всички тези години. Беше там за всичко - моят бал, моят първи изпит, моето първо постижение в работата, моето дипломиране. Дори първата ми двойка в училище. Ти и мама бяхте винаги зад гърба ми. Ти никога не ме накара да бъда някой, когото не съм. Дори когато променях мнението си милион пъти за едно и също нещо. Винаги ме подкрепяше в изборите ми. Когато грешах, ми помагаше да поправя грешката си. И някак си, незнайно как, събра сили да не полудееш в тийнейджърските ми години и запази самообладание във всяка ситуация.

Благодаря ти от дъното на сърцето си за жената, която станах. Знам, че без теб, аз нямаше дори да бъда дори и близо до това, което съм днес. Ти си наистина невероятен човек. И, когато хората ме питат кой е моят баща, аз съм горда да кажа твоето име.

Благодаря ти, че се грижиш за нашето семейство. Това, че външно не приличам на теб, няма никакво значение, защото ти ме караш да се чувствам като най-обичаното ти дете. Никога не си зададох въпроса "дали той ме обича?". Никога не ме накара да си го задам. Натъжавам се, когато не виждам нито едно от твоите качества в мъжете около мен, но знам, че дори и някой да ме напусне или нарани в края на деня аз винаги ще имам теб. Благодаря ти за всичко, което направи за мен. Аз съм наистина горда да бъда твоя дъщеря.

Източник: http://www.goodhousekeeping.com/life/parenting/news/a45603/daughters-viral-thank-you-letter-stepdad/

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ