Напишете дума/думи за търсене

Не една, а две родилки издъхнаха в Асеновград при секцио

Болницата в Асеновград.

Две родилки са починали за последните дни в асеновградската болница след секцио, разбра "24 часа". В сряда е издъхнала 37-годишна Даниела заради масивна белодробна емболия. Жената е била бременна с второ дете. По лекарско предписание е постъпила в АГ отделението за секцио. Бебето е живо и здраво, но няколко часа след появяването му бял свят майката е получила усложнения.

"Дишането й рязко се е влошило, станала е неконтактна и е издъхнала", коментираха от болницата. Медиците са категорични, че белодробната тромбоемболия не може да се предвиди. Смъртността при нея е почти 100-процентова. Родилката е имала и придружаващи заболявания, но те не са били причина за фаталния изход. Случаят е докладван на дежурен прокурор. Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител за причиняване на смърт по непредпазливост. Иззети са болнични документи, разпитват се лекари и близки.

Преди 10 дни в асеновградската болница е издъхнала и 26-годишна родилка. След секцио тя е получила обилно кръвотечение и се е наложило да й се извърши втора операция. За кратко младата жена е била реанимирана и в съзнание, но заради обилната кръвозагуба не са успели да я спасят. Получила е гърч и сърцето й е спряло. По настояване на роднините й няма да бъде направена аутопсия. Новородената й рожба е жива и здрава.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ