Напишете дума/думи за търсене

Децата и стереотипите за вида на тялото

СНИМКА: https://blogs.spectator.co.uk

Не един и двама родители заплашват детето си, че, ако прекалява с хапването, ще стане пухкаво като свое другарче от градината, например. Това може да бъде и съвсем страничен човек. Нито един родител не прави това с лошо чувство, а просто си помага, когато битката между шоколада и ябълката стане непосилна.

Пътят към изграждането на правилни хранителни навици е една от най-трудните и отговорни задачи за един родител. Но в никакъв случай не бива да си служите с изречения като това, за да постигнете резултат. Да, вероятно наистина би имало някакъв ефект, но по този начин възпитавате в детето си до някаква степен доза дискриминация. В неговите очи вие разделяте хората на слаби и дебели.

За да живеем в едно толерантно общество, трябва да показваме на децата си от малки, че килограмите всъщност не са мерило за нищо. В противен случай, използвайки такива изречения, рискуваме един ден да имаме дете, което обижда съучениците си заради техния външен вид и определя достойнствата им според фигурата.

Много по-добре е да обясните на детето си ползите за здравето от правилното и балансирано хранене. Със сигурност няма да ви разбере достатъчно добре в ранните години, но с времето това ще се превърне в начин на живот. Далеч по-добре е вместо изречението „Ако ядеш много, ще станеш пухкав като Мария”, да кажете „Ако се храниш здравословно, ще имаш хубаво и здраво тяло като на любимия ти спортист/певец.”

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ