Напишете дума/думи за търсене

5 неочаквани предизвикателства, пред които се изправя майката на новородено

Животът ви на майка на новородено сам по себе си е достатъчно голямо предизвикателство. Заедно с него идват още куп неочаквани неща, за които не сте предупредени и подготвени. Ето 5 неочаквани препятствия, пред които се изправя всяка нова майка.

1. Трудности с кърменето

Ако това е първото ви дете, е сигурно, че ще изживеете неочаквани неща по време на храненето на своето бебе. Разренени зърна, болка и неприятно усещане са част от тях, докато гърдите ви се адаптират към новото си "предназначение".

2. Честа смяна на настроенията

Твърде вероятно е в един момент да се чувствате като най-влюбената жена на света, а в следващия - да сте готова да нападнете с голи ръце съпруга си без причина. Сякаш нямате никакъв контрол над емоциите си. Спокойно! Скоро ще отмине. Нужно е време, докато хормоните ви влязат в ритъм и се нормализират.

3. Чувствате се по-пълна, отколкото сте всъщност.

След раждането е по-вероятно да нямате реална представа за себе си и да сте загубили до някаква степен самочувствието си. Не разваляйте настроението си, защото не можете да влезете в старите дънки. Радвайте се, че у дома си имате живо и здраво бебче. Съвсем скоро ще имате предишната си фигура. За всичко трябва време. Какво остава за възвръщането на формата на тялото ви, което е преминало през толкова сериозна трансформация?

4. Нямате представа за това как искате да се развиете кариерно напред.

Преди да станете майка вероятно сте била кариеристка и много амбициозна. Поставяла сте си цел след цел и дори през периода на бременността сте обмисляла как ще продължите след майчинството и към какви следващите успехи се стремите. И хоп - изведнъж видяхте тези мънички очи и всичко се промени.

Времето у дома, което прекарвате със своето новородено, е напълно различно от всекидневието, което сте имала до момента. И всъщност вече не знаете дали изобщо сте способна да се отделите от детето си. Дали пък амбициозната кариеристка не е заменена от грижовната майка?

5. Мислите, че трябва да сте перфектна.

Не е нужно да сте перфектна, за да сте добра майка. Не е нужно и постоянно да се питате или пък обвинявате дали правите всичко така, както трябва. Вие сте чудесна в очите не своето малко съкровище. Не се съмнявайте в това.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ