Напишете дума/думи за търсене

Дъще, скоро ще стана баба. И искам да ти кажа това...

СНИМКА: http://www.everything-beautiful.com/

Няма да позволя да ме ядосаш и да ти повиша тон. Така казвах на нероденото си дете, а ти мъниче вече никак не си толкова мъничко. Затова ще ти дам съвети как да се оправиш с малкото същество, което ще ме нарича „баба“. Ако е дори наполовина толкова палаво като теб, значи ще ти се наложи да ги следваш.

Бъди търпелива. Детето няма да разбира кое е грешно и кое не. Затова се подготви да гониш малчугана из целия супермаркет, да плаче, ако не му купиш желаната близалка и да крие безпричинно вещите ти. Детето ще свири на тънката струна на търпението ти. Затова му позволи. То не трябва да вижда как лицето ти почервенява от яд, когато е извършило поредната пакост. Напротив, покажи му, че няма проблем, който да не може да бъде решен.

Научи малчугана да споделя. Възможно най-бързо дай на детето си ценния урок, че да си егоист е лошо. Нека да споделя играчките си с другите в яслата. Ще ти кажа една малка хитринка. Сервирай на масата вечерята в обща чиния, така че да си взимате двамата с детето. То ще се научи, че трябва да мисли и за другите.

Не искай всички да бъдат щастливи. Това просто е невъзмоно. Ще се караш, при това много. Не се притеснявай, ако накрая те погледне сърдито и дори ти повиши тон. Щом детето е извършило нещо лошо, заслужава наказание. Не се отказвай, колкото и тъжно да ти стане. Наказанието има за цел да го научи на дисциплина, а тя ще му помогне вбъдеще.

Не приемай обвиненията на детето си лично. Такива ще има особено в тийнейджурските му години. Не е изключено шумно да затръшне вратата и да пусне силно музиката в стаята си. Понякога ще крещи, че те мрази, но повярвай ми - това няма да бъде истина. И накрая - не забрявай, че колкото и проблеми да ти създава, винаги ще го обичаш така, както аз обичам теб...

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ