Напишете дума/думи за търсене

Малки трикове, с които да облекчите коликите

Коликите са неизменна част от израстването на всяко едно бебе. Неприятното усещане е такова не само за детето ви, но и за вас, защото се тревожите и питате постоянно как да го облекчите.

Истината е, че това е просто период, който ще отмине. Но дотогава - можете да пробвате някои помощни методи.

Направете нежен масаж с леко докосване по коремчето. Правете кръгообразни движения с ръката си, за да отвлечете вниманието на бебето от неразположението му. Друг метод, който може да изпробвате, е прилагането на успокояващи звуци. Новородените обичат музиката, в която има ехо и леко потупващи звуци. Също така обожават и усещането за движение в кола и пускането на сешоар. Всичко това наподобява много усещането в утробата, където малкото ви съкровище се е чувствало на сигурно и защитено място. Именно тези спомени му помагат да се справи по-лесно с така стресовата ситуация, през която минава в момента.

Ето и още един добър съвет. Полюлейте бебето си на ръце, като гледа с лице към пода. Обхванете с едната си ръка коремчето му, като леко притискате. Това ще притъпи усещането за болка и дискомфорт. Не е препоръчително да го правите, когато детето се е нахранило, за да не върне част от млякото. Изчакайте да се е оригнало и да е минал поне половин час.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ