Напишете дума/думи за търсене

Жесток побой над 2-годишно в столичен детски център

Зам.-министърът на образованието Деница Сачева СНИМКА: Архив

4500 са официалните случаи на насилие в училище за изминалата учебна година.

2-годишно детенце пък е било пребито жестоко в столичен частен детски център през 2016 г., съобщи Нова телевизия. Всичко започва през юли. Майката записва момченцето си в частен детски център в центъра на София. "Когато отидох да го взема го намерих с наранявания и по двете страни на лицето. Имаше синини, следи от нокти, наранявания по ушите, засъхнала кръв по клепача на окото. Стъписах се", спомня си майката.

Версиите на служителите в частния център са четири. Според нея - и четирите са неверни. Две от тях са, че детето само се е наранило, а третата, че се е спречкало с друго дете от групата. Майката подава сигнали до Агенция за закрила на детето, Районната прокуратура в София, Столичната община, Регионалния инспекторат по образованието и полицията.

"Въпросният център няма нищо общо със заведенията, които се регистрират по закона. Този център е регистриран по Търговския закон, така че той не е в правомощията на Закона за предучилищно и училищно образование", заяви пред Нова телевизия Деница Сачева, заместник-министър на образованието.

"Някой си е направил фирма и я е кръстил "образователен център". Това не трябва да заблуждава хората", допълни тя. Според нея камерите не са решение на проблема с агресията, защото те могат само да снимат извършителите.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ