Напишете дума/думи за търсене

Витамини по време на бременност

Съществуват 13 витамина и всички те са изключително важни за човешкото здраве. Те се съдържат не само в плодовете и зеленчуците, но и в редица други храни. Здравословното хранене по време на бременността е изключително важно, за да можете да осигурите на Вас и Вашето бебе необходимото количество витамини и други хранителни вещества. Затова трябва да се храните максимално разнообразно.

Това, което не бива да се забравя е, че витамините са чувствителни вещества, които могат да бъдат унищожени от светлина, топлина или кислород. Част от витамините например изчезват при готвене. Затова консумирайте плодове и зеленчуци в суров вид и не позволявайте да престояват дълго.

Дори и най-стриктният режим на хранене обаче не може да покрие количеството от всички необходими витамини. По време на бременност нуждата от витамини и микроелементи е по-голяма. Бременните се нуждаят от около 10% повече Витамин С и почти 100% повече желязо. Не случайно приемът на фолиева киселина, йод е препоръчителен при почти всички бременни жени. Поради тази причина профилактичното приемане на мултивитаминен препарат, разработен единствено и само спрямо нуждите на майката по време на бременността, е почти задължително. Идеалният такъв препарат трябва да съдържа както най-важните витамини, (фолиева киселина и Витамин Е, Витамин C и B1, B2, B3, B6, B12 ) то така и минерали и хранителни съставки като Омега 3. Фолиевата киселина допринася за нормалния растеж на тъканите на майката, като образуване на плацентата. Витамините В1 и В2 допринасят за нормалното протичане на метаболизма и производство на енергия. Витамин В6 и витамин В12 намаляват чувството на отпадналост и умора. Йодът пък спомага за нормалното производство на тироидни хормони. Както е известно, витамин С допринася за нормалната функция на имунната система.

Витамините „Фемибион“ са на първо място по препоръки на гинеколозите в Европа. На пазара се предлагат две форми с марката „Фемибион“ - „Фемибион 1“, от момента на планиране до края на 3-тия месец от бременността, и „Фемибион 2“ – от 4-тия месец до края на кърменето. Разликата между двете форми е в наличието на хранителната добавка Омега 3 (DHA) във „Фемибион 2“. Омега 3 мастната киселина играе ключова роля за ранното развитие на мозъка и ретината на бебето. От втората половина на бременността и по време на кърмене нуждата на организма от DHA се увеличава, а количеството, което се набавя чрез храната не задоволява нуждите на организма. „Фемибион 2“ Омега 3 + Метафолин+ фолиева киселина, витамини и йод покрива повишените нужди на организма от витамини, минерали и микроелементи и съдейства за нормалното протичане на бременността, както и за развитието на плода.

Метафолинът, съдържащ се във „Фемибион“ 1 и 2 е биологично активна форма на фолиевата киселина, която е защитена с патент и разработена в Германия. Единствено метафолинът може да се усвои от жените, които страдат от генетичен полиморфизъм. Тоест приемайки Фемибион, Вие може да сте сигурни, че осигурявате на организма си необходимото количество фолати за нормална бременност и за здраво бебе.

Чудото на бременността може да се случи по всяко време, и то по-бързо отколкото можете да си представите. Затова се погрижете да подготвите навреме тялото си за бременността. „Фемибион“ е твоят надежден партньор по време на целия процес от желанието за бебе до раждането а и след това.