Напишете дума/думи за търсене

Необходимо ли е да слагам на бебето си шапки за новородено?

Когато бебето се роди, то идва от един топъл и воден свят - вашето коремче. Това преживяване е стресиращо и би следвало да се направи всичко необходимо за комфорта на детето на бял свят. В това число влиза да му бъде топло както на тялото, така и на главичката.

Ето защо шапчиците за новородени са задължителни в болницата. Благодарение на аксесоара вашето малко съкровище се адаптира по-лесно към новата среда и определено изпитва по-голям комфорт.

Много родители се чудят до кой момент е препоръчително да слагат шапка на новороденото си и продължават да го правя и у дома - предимно след баня. Отговорът на този въпрос е, че не е необходимо да слагате шапка на бебето след изписване от болницата. Освен, ако стаята не е добре отоплена след къпане. В такъв случай е хубаво да ползвате аксесоара след баня.

Някои родители също така слагат шапка на бебето си, защото мислят, че тя придържа ушите изправени. Това не е точно така. Формата на ушите е генетично предопределена и не е необходимо да тормозите детето с шапки, ако показва, че не ги обича. Ако обаче не е така и то искрено се забавлява на носенето им, няма нищо лошо да му слагате такива.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ