Напишете дума/думи за търсене

Да научим детето да оценява подаръците, които му правим

Най-добрият начин е чрез даване на личен пример. Когато получавате подаръци, показвайте своята благодарност пред детето.

Ако то ви направи рисунка, отбележете нещо специфично на нея, което ви е направило впечатление. Така показвате, че приемате наистина присърце подаръка. Научете детето също така винаги да казва "благодаря", назависимо от това от кого е и дали наистина харесва съдържанието.

Малчуганът трябва да знае, че това е задължителна част от добрия етикет и е признак на възпитание. Също така той трябва да знае стойността им и да ги пази. Научете детето на знаците за употреба, които придружават повечето играчки - дали са подходящи за вода или пък не, как се използват и т.н. Нека знае, че те преди всичко струват пари и някой се е потрудил, за да ни ги осигури. А то - от своя страна, трябва да оценява това.

В най-празничния месец - декември, трябва да знаем, че има нещо много по-ценно от коледните подаръци, което можем да дадем на децата си. А именно - вниманието и времето, прекарано с тях. То е безценно и полага основите на цялото възпитание и възприятие към света и хората.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ