Напишете дума/думи за търсене

Прогноза: И тази Коледа ще бъдат заченати рекордно много бебета

СНИМКА: Pixabay

И тази Коледа ще бъдат заченати рекордно много бебета, тъй като по статистика най-много раждания във Великобритания се регистрират през месец септември, пише в. "Метро", цитиран от БТА.

На какво се дължи този бум? Празниците в края на годината са един от благоприятните фактори,изтъква таблоидът. Хората имат повече свободно време и коледната и новогодишната атмосфера стимулира интимните контакти между партньорите.

От друга страна по Коледа и в неработните дни британските дами често изпитват затруднения да се снабдят с контрацептиви както през останалото време от годината. Много от аптеките не работят, а и жените често забравят своите хапчета, когато отиват да празнуват на други места.

Друг решаващ фактор е и времето. Студените дни карат хората да се задържат повече вкъщи и да се излежават по-дълго в постелята. А това води до повече интимни контакти. Качеството на спермата на мъжете през зимата е по-добро от това през лятото.

Зачеването през зимата е давало през хилядолетията еволюционно предимство на родените през август-септември, тъй като тогава са най-изобилни плодовете и зеленчуците. А бебетата могат да бъдат гледани на открито.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ