Напишете дума/думи за търсене

Папата разреши жените да кърмят в Сикстинската капела

ПАПА ФРАНЦИСК

Папа Франциск кръсти 34 деца на церемония в Сикстинската капела в неделя и призова майките им да се чувстват свободни да ги накърмят, ако са гладни, съобщи Ройтерс.

“Ако започнат да изнасят концерт (като реват), ако не се чувстват удобно, защото им е топло или са гладни, накърмете ги, не се страхувайте, защото това е езикът на любовта”, обърна се светият отец към събралите си в капелата майки. Церемонията продължи повече от 2 часа и някои младенци наистина бяха изнервени.

В някои страни жените все още се чувстват притеснени да кърмят на обществени места, а някои дори стават обект на агресия, макар отношението на обществото към този акт да се променя бързо, коментира Ройтерс.

На предишни церемонии папата отново е правил подобни коментари, посочвайки, че Мария също е кърмила Христос, но на снимка в Сикстинската капела досега е била запечатана само една жена, която храни бебето си от шише.

Според експерти стъпката, предприета от Франциск, съвсем не е революционна, тъй като католическата църква се фокусира върху жените именно в ролята им на майки.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ