Напишете дума/думи за търсене

На Бабинден орисаха първото бебе на Велико Търново

Орисаха първото бебе на 2018 г. Симеон Дойков

Модерна операционна маса за близо 7 200 лв. дариха на търновското родилно за празника

Електрическа родилна операционна маса за 7182 лв. дариха дамите от "Зонта клуб" Велико Търново на местното Отделение по акушерство и гинекология по повод Деня на родилната помощ.

Масата е доставена преди два месеца и е монтирана в родилна зала, където от 1 януари до сега са проплакали 68 бебета. За миналата година великотърновското родилно отделение подобри собствения си рекорд от 2016 г. с 1096 пеленачета.

"Резултатите говорят за качеството на услугата, която предлагате. Родилното отделение и Неонатологията работят ръка за ръка. Искам да ви поздравя и да пожелая крепко здраве и да бъдете все така отзивчиви към пациентите“, поздрави по повод празника изпълнителният директор на МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов" д-р Стефан Филев.

За поредна година представителките на „Зонта клуб” орисаха първото родено бебе за годината. Президентът на организацията Анелия Вълева връчи на детето и майката специалната грамота на Клуба. Малкият Симеон Дойков проплака на 2-ри януари и е първо дете за 38-годишната Диана Цонева. От „Зонта клуб“ му подариха специален сребърен комплект за новородени и сумата от 200 лв.

В Деня на родилната помощ десетки акушерки и акушер-гинеколози от Велико Търново отбелязаха Бабинден. Празникът в Родилното отделение на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ започна с молебен за здраве, който беше отслужен от свещеноиконом Славчо Иванов.

"Днес е един велик ден- денят на акушерката, която от векове дарява човешкия живот. Тя е този, който първи се среща с новия живот. Не случайно в повечето езици думата „акушерка“ се превежда като „мъдра жена“. Но аз трябва да кажа, че не само мъдростта е необходима на една акушерка, а да има бързи и сръчни ръце, но най-вече да има голямо сърце. Не всеки може да изпълнява тази професия, това е нещо, което е дадено от Бога. Искам да благодаря на акушерките и акушер-гинеколозите за неуморната работа", каза шефът на отделението доц.д-р Светлозар Стойков.

Беше спазен стария български ритуал за измиване на ръцете на акушерите. По традиция това стори най-младата акушерка Полин Веселинова, която поля на доц. Стойков.

И този път от Българската асоциация на професионалистите в здравни грижи към МОБАЛ обявиха носителката на приза „Акушерка на годината“ във Велико Търново. За всеотдайния й труд и неуморна работа отличието беше връчено на Любка Кръстева. Тя практикува от 9 години, а само за 2017-та има участие в израждането на над 400 деца. Любопитно за нея,е че е завършила първо Мениджмънт" и 5 години живяла в Мадрид, но се върнала и записала Медицинския университет в Плевен. От 2 години е част от екипа на родилно отделение и за нея най-важното решение в кариерата й било да последва доц. Стойков във Велико Търново. Любка вече има 17 деца, на които е кръстница, а работата й доставя удоволствие.

Свещеноиконом Славчо Иванов поръси за здраве, изпълнителния директор на областната болница д-р Стефан Филев, шефът на ОАГ доц.Стойков и екипът му
Свещеноиконом Славчо Иванов поръси за здраве, изпълнителния директор на областната болница д-р Стефан Филев, шефът на ОАГ доц.Стойков и екипът му
Ритуално измиха ръцете на акушерите на Бабинден
Ритуално измиха ръцете на акушерите на Бабинден
Любка Кръстева бе наградена като Акушерка на 2017 г. в Търново
Любка Кръстева бе наградена като Акушерка на 2017 г. в Търново

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ