Напишете дума/думи за търсене

Кои са симптомите за спонтанен аборт

 За спонтанен аборт се счита загубата на плода през първите 20 г.с. Между 10 и 20% от бременностите завършват с такъв. Повече от 80% от тези загуби стават преди навлизане в 12 г.с.

Кървенето е един от най-ясните признаци, че нещо се случва с плода. По което и време на денонощието да забележите червено петънце по бельото си трябва незабавно да се свържете със своя лекар. Ако не успеете да го откриете, трябва да отидете в най-близкото болнично заведение, в което има специалисти.

Силното влагалищно течение с розов цвят също е признак за проблем. Понякога то може да е толкова рядко, че да се забелязва единствено върху бялата тоалетна хартия при избърсване и да е трудно да го забележите. Обръщайте внимание на това през първото тримесечие от бременността си.

Болката ниска долу в корема и кръста също може да е признак за нещо нередно. При спонтанен аборт обикновено се появява след кървенето и е съпътстващ симптом. Имайте предвид, че всички изброени неразположения не означават на всяка цена загуба на плода. Статистиката сочи, че 1 на 4 жени, имаща тези оплаквания, губи плода. Ето защо е нужно при каквато и да била ситуация да се свържете с лекаря си. Независимо дали е в 12 на обяд или 3 сутринта. Навременната намеса ще спаси бебето ви.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ