Напишете дума/думи за търсене

Как да науча детето да спи само в стаята си?

Почти всеки родител се изправя пред въпроса как да научи детето си да спи само в леглото и стаята си. Това всъщност не е чак толкова трудно, ако следвате няколко лесни правила.

Премахнете всички дигитални устройства - телевизор, компютър, таблет, телефон и други. Противно на мнението, че те по-скоро ще го задържат в стаята и ще привлекат вниманието му, е точно обратно. Всички електронни устройства възбуждат мозъка и пречат на детето ви да спи пълноценно. Липсата на дълбок сън и невъзможност за заспиване карат детето ви да търси все по-често вашата компания нощем.

На второ място трябва да създадете рутина за сън. Например задължителна приказка преди заспиване, придружена от целувка. Часът за заспиване вечер трябва е приблизително един и същ винаги, за да може детето ви да си изгради навик и да знае съзнателно какво го очаква в определена част от вечерта.

На трето място трябва да осигурите успокояваща играчка или предмет. Подходящо за целта е мекото одеялце или така обичаното мече например. Те ще дадат на детето ви психическото спокойствие, че всичко е наред и няма от какво да се тревожи.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ