Напишете дума/думи за търсене

Всичко, което искам, е моето малко момиче да порасне уверено

Като жена знам колко е важно да бъдеш силна, а като майка осъзнавам, че трябва да отгледам дъщеря си така, че да се справи с всички резки завои по пътя на живота.

Затова, детето ми, знай, че направих всичко по силите си да се превърнеш в смелата млада жена, която стои пред мен днес. От малка те учeх да отстояваш позицията си. Спомняш ли си, когато се прибираше от детската градина разстроена и знаех, че някой те е нагрубил? Въпреки това не те съветеах да приемеш обидата, а да се изправиш пред хулигана. Ти го направи...

Прости ми, че бях пестелива с комплиментите. Исках да знаеш, че си специална, но не защото те гледам с очите на майка, а защото наистина си невероятна. Така обаче се научи да разпознаваш реалността от глупавите заблуди. Когато беше в трети клас, не ти набивах в главата, че си музикален гений, защото беше само дете. Амбициите ми за твоето бъдеще щяха да прекършат крилата ти. И не си мисли, че рядко ти помагах с домашните, защото нямах време. Ти винаги си била първият ми приоритет. Исках обаче да се убедиш, че няма уравнение, което не можеш да решиш сама. Нужно беше само да положиш повече усилия.

Така се научи, че няма смисъл да викаш неволята, а да запретнеш ръкави. И не те насърчавах да тренираш, защото мислех, че си слаба, а защото виждах непобедимия плам в очите ти, когато се връщаше от тренировка. Беше заредена с енергия, готова да покориш света, стискайки малките си юмручетата. Извинявай, че те научих от малка, че хората често ще те подцеват само защото си жена. За жалост все още е така, но благодарение на жени като теб, моята внучка може да живее в по-различен свят.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ