Напишете дума/думи за търсене

10 ползи от приема на джинджифил през бременността

Ако сте от дамите, които обичат да пийват чай от джинджифил или го пробавяте към храната си, то следващите редове ще ви бъдат особено полезни. Дори и да не сте сред тях обаче, може да промените мнението си, след като видите кои са 10-те ползи от приема на джинджифил по време на бременност.

1. Подобрява кръвоoбрaщението

Джинджифилът подобрява циркулацията на кръвта в тялото ви, което означава, че това рефлектира положително и на бебето в утробата ви.

2. Нормализира нивото на холестерол в организма

Той контролира нивото на холестерол и редуцира риска от високо такова през цялата ви бременност.

3. Облекчава сутрешното гадене

Джинджифилът облекчава симптомите на сутрешно гадене и позивите за повръщане. Той ще облекчи отпадналостта и ще ви даде енергия. Хубаво е да го консумирате или със закуската си - като добавка в зелено смути, или заедно с вечерното хранене.

4. Пази ви от настинка и грип

Кореноплодното растение е ефективно средство за подсилване на имунитета и облекчаване на симтомите на настинкаи грип. Бременните са в рисковата група в сезона на простудите, така че джинджифилът е отличен вариант да се предпазите.

5. Поддържа захарта в кръвта в норма

Научни изследвания доказват, че джинджифилът играе важна роля в поддържането на захарта в кръвта в нормална рамка. Това означава, че също така поддържа енергията ви и предотвратява сънливостта.

6. Подобрява метаболизма

Приемът на джинджифил няколко пъти седмично ще помогне на организма ви да преработва приетите вещества по-бързо и лесно. Това е наистина добра новина през бременността, защото точно сега тялото ви е малко по-склонно да трупа запаси лесно. И то невинаги на подходящите места. Джинджифилът също така ще ви помогне да се справите в неприятния запек, от който се оплакват много жени, които са в очакване на дете.

7. Спира учестеното сърцебиене и топлите вълни

Джинджифилът е отличен помощник при симптоми като учестено сърцебиене и поява на топли вълни. Също така облекчава потенето нощем. Тези 3 симптоми за познати за немалка част от бъдещите майки с навлизането в третия триместър.

8. Намалява риска от спонтанен аборт

Някои учени твърдят, че джинджифилът намалява риска от спонтанен аборт, ако се приема в нормални количества, без да се прекалява. Важно е да знаете, че трябва да приемате растението прясно, а не под формата на капсули или таблетки. Никога не го взимайте под друга форма! По време на деветте месеца джинджифилът трябва да е чист. Можете да го приготвите, като в 3 ч.ч. вода сварите корен с големина 3-4 см. Можете да приберете получената смес в хладилник и да си пийвате по половин чаша няколко пъти седмично или по няколко глътки, когато се сетите. Но не прекалявайте!

9. Намалява мускулните болки и спазми през бременността

Джинджифилът действа върху мускулатурата, като й влияе отпускащо и релаксиращо. Също така влияе и на хормоналното ниво, като намалява болките в кръста и гърба в напреднала бременност.

10. Подобрява сексуалния живот

През бременността желанието за секс твърде често се намалява или дори изчезва. От своя страна джинджифилът е натурален афродизиак и ще ви помогне да възвърнете страстта в спалнята. Не го подценявайте!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ