Напишете дума/думи за търсене

За всяка жена, която е майка отскоро и е загубила увереността си

В живота ви след раждането ще има много моменти, в които ще се питате „достатъчно привлекателна ли съм“, „кога ще започнат отново да ми стават старите дънки“, „тези стрии изглеждат ли зле върху тялото ми“, но всъщност отговорът е много прост: вие сте по-красива, отколкото смятате, по-привлекателна, отколкото предполагате и по-силна, отколкото допускате.

Да бъдеш перфектен се крие точно в това да не си съвсем съвършен. Да бъдеш естествен и да се приемаш такъв, какъвто си, е красиво. Повярвайте! Обичайте тялото си – независимо дали е с няколко килограма отгоре или не. Независимо дали в собствените си очи не сте във форма, или пък сте от късметлийките, на които раждането не се е отразило външно. Обичайте своето тяло, защото точно то ви помогна да станете майка на това малко чудо, което в момента е до вас. Независимо дали имате виснало коремче, което не се е прибрало все още или онези стрии там ви „бодат“ очите. По-важно е срещу вас да има едни мънички очи, които ви гледат с най-искрената и чиста обич на света. Най-важната обич! Благодарете на своето тяло. То ви помогна да създадете 10 пръстчета на ръчичките и 10 на крачетата. То ви помогна да износите най-красивото бебенце на Земята. Вашето.

Знам, ще има дни, когато ще го мразите. Ще искате по-бързо да влезете във форма. Ще гледате с носталгия старите снимки. Но си спомнете колко магично бе да минете през последните девет месеца. Този емоционален път ви направи майка. Това невероятно тяло ви даде най-големия подарък за една жена. Обичайте го. Изберете да се чувствате различно в него. А тези пухкави бедра или корем, тези стрии? Приемете ги. Те са нещо преходно. Скоро изобщо няма да ги има. Но за сметка на това са незаменим белег на пътя към срещата с вашето малко продължение.

Тялото ви е прекрасно. То ви държи изправена и будна, когато сте най-уморена. Замисляли ли сте се? То ви дава възможността да гушкате своето дете и да го целувате. Тези ръце ви позволяват да галите бебето си по мъничкото личице. А краката ви – да можете да откликвате на всяка негова нужда бързо.

Истината е, че понякога ще ви е трудно да го повярвате. Особено в днешния свят. Медийните клишета, образът на „перфектността“, всеобщите представи за „идеални“ пропорции – всички те правят нещата една идея по-трудни. Замъгляват ума ни. Но и всички те пропускат най-важното и истинското – че красиво и съвършено е онова, в което има живот и дава живот. Бъдете себе си и обичайте себе си, независимо от това какво чувате по телевизията, виждате на билбордите, рекламиращи бельо или четете в социалните мрежи. Няма правилно време за възстановяване и връщане към предишното ви „аз“. Никой няма право да ви съди как изглеждате и колко бързо се възстановявате. Нито как се чувствате. Защото никой не е „във вашите дънки“ и не живее вашата история.

Да, някой ден определено „ще имате тялото си обратно“. Но също така някой ден ще погледнете порасналото си момиченце или момченце и ще разберете, че това определено не е имало чак такова значение. Един ден, когато се обърнете назад, няма да си спомняте как сте се чувствали с няколко килограма отгоре. Ще помните само онези малки и безумно красиви моменти със своето вече пораснало бебе. Миризмата на вратлето му, усещането от допира на меката косичка, уютните прегръдки и първите постижения. Вашето тяло даде шанс всичко това да се случи. Осъзнавате ли?

Вашето тяло е подарък за вас и бебето ви. Продължавайте да си повтаряте това всеки път, когато се почувствате несигурна или помислите, че не сте достатъчно привлекателна. Перфектните мерки и най-малкият размер дънки не са двете страни на една монета. Щастието в очите и обичта към тялото, което ви направи майка, са.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ