Напишете дума/думи за търсене

Ашуре с орехи и нар

Необходими продукти:

250 гр. грухана пшеница

150 гр. захар

50 гр. стафиди

2 ч.л. канела на прах

2 с.л. захаросани портокалови кори

100 гр. орехови ядки

Начин на приготвяне:

Житото се измива и се залива с 4 чаши вода и щипка сол. След като заври, се намалява котлона на съвсем слабо и се оставя за 15 минути. Тенджерата се дърпа настрани и се оставя житото да изстине под капак, докато попие всичката вода. Стафидите се накисват в хладка вода, а по желание може и в ром. Всички останали продукти се прибавят, хубаво се разбърква и ашурето е готово за консумация. По желание може да се разнообрази със зрънца от нар.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ