Напишете дума/думи за търсене

Нормално ли е да ми липсва свободата, която имах преди раждането?

Животът се променя, когато бебето се роди. Ролите се сменят, хормоните се объркват, тревогите се умножават, разходите стават повече. Да имате дете предизвиква чувството ви за контрол, кара ви дори на моменти да се чувствате дезориентирани и изтощени.

Губите част от свободата си, което може да е наистина трудно за някои жени. Родителството е изтощително, защото никоя майка не смята, че има достатъчно време, помощ, тренировки, пари или емоционална подкрепа. Това може да накара майката да се чувства потисната, тъжна, самотна, депресирана, асоциална и дори ядосана. Всички тези чувства са нормални!

Какво можете да направите, за да се справите с тези емоции? Идентифицирайте точната част от стария ви живот, която ви липсва. Направете списък с тези неща и бъдете конкретна - напишете "липсва ми да прекарвам време с най-добрата си приятелка" или "липсва ми да излизам до късно вечер". Включете в списъка колкото е възможно повече неща. Сложете дори тези, които ви изглеждат глупави, като "липсва ми да ходя за пица в петък вечер".

Колкото повече неща включвате в листа, толкова по-лесно ще ви бъде да установите защо точно се чувствате по този начин. Когато приключите, повторете написаното заедно със своя партньор или близък приятел. Обсъдете заедно как можете да върнете във всекидневието си поне едно или две от активностите, описани на листа. Тези неща не бива да бъдат загубени завинаги. Упражнението наистина действа. То е начин да презаредите живота си отново и да поемете контрол над чувството си за баланс.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ