Напишете дума/думи за търсене

Леща по гръцки

Необходими продукти:

400 гр. леща

? чаша зехтин

1 с.л. млян чесън

1 глава лук

1 л. вода

1 морков

1 щипка сушен риган

1 щипка стрит розмарин

2 дафинови листа

сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Сварете лещата. След като е омекнала, я отцедете от водата. Загрейте зехтина в голяма тенджера. В него запържете чесъна, лука и морковите. Разбърквайте непрекъснато. Добавете лещата към зеленчуците, след като са омекнали. Залейте с водата. Добавете подправките и оставете да заври. След като заври, оставете да покъкри на намален огън.

Разбърквайте от време на време. Малко преди да е готово добавете доматите, заедно със солта и черния пипер. Покрийте и оставете да покъкри за още 15-20 минути. Ако супата стане много гъста, разредете с малко вода.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ