Напишете дума/думи за търсене

Излагането на слънце по време на бременносттa намалява риска от астма при детето

Изследване, проведено върху 2000 бременни жени в Шотландия и техните деца в период до 5 години след ражането им, проследява взаимозависимостта между развитието на астма при децата и нивата на Витамин Д при майките.

Резултатите сочат, че неправилната диета и недостигът на Витамин Д сред бременните са решаващите фактори за това дали децата ще развият астма или не. И това няма нищо общо с други навици на майките, като пушенето и прием на всички необходими витамини и хранителни вещества от майката и самото дете.

Умереното излагане на слънце по време на бременността е една от наистина важните предпоставки за добро здраве на детето. Ако нямате възможност за всекидневно прекарване на част от деня на слънце. Можете да приемате и хранителна добавка с Витамин Д3. Задължителна е и консултацията с лекар, който да определи подходящите дози.

Проучването показва, че бременните жени, които са прекарвали достатъчно време под лъчите на слънцето, раждат деца, които са по-малко застрашени от развитие на астма. Разбира се, през деветте месеца трябва да сте особено внимателна и предпазлива и да не прекалявате. Носете шапка и бъдете отговорна за детето в себе си.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ