Напишете дума/думи за търсене

Джина Стоева качва 12 кг през бременността, но ги сваля за 10 дни

Джина Стоева с дъщеря си

Певицата Джина Стоева искрено се наслаждава, докато готви. От малка наблюдава майка си в кухнята и попива кулинарните тънкости. Въпреки това започва да готви сериозно, когато се сгодява на 19-годишна възраст. Приятелят ѝ често играел футбол, затова храната за него била много важна. “Във всяко ядене трябваше да има месо. Гледах рецепти от разни книги, допитвах се до майка ми и бъдещата ми свекърва, която така и не ми стана свекърва”, смее се певицата. По този начин лека-полека се научила да готви.

Като малка Стоева често се възползвала от отсъствието на родителите си, но не за да върши поразии в кухнята, а за да приготвя сладкиши. Така се ражда и първият ѝ успешен кулинарен опит, а именно кекс.

Веднъж пък

пробвала да направи

домашен сладолед

Нямала всички нужни продукти в хладилника, но това не я спряло. Решила да импровизира и да ги замени с каквото ѝ е подръка. “Ядох си го сама после, но поне леко наподобяваше сладолед”, смее се певицата.

От детските си години все още помни вкуса на домашния млечен крем, който приготвяла майка ѝ. “Винаги обирах това, което е останало по тенджерата, след като го разлее в купичките”, спомня си певицата. Може би затова кремът брюле е любимият ѝ десерт. Стига, разбира се, да е приготвен както трябва, т.е. да не е прекалено гъст. Харесва също сезонните плодове и сладкишите с маскарпоне, ако не са прекалено сладки. 

Преди малко повече от година стана майка на момиченце - Ивая. “Докато бях бременна, ми се ядеше много повече сладко, отколкото обикновено.

Пиеше ми се много

айрян и ми се ядяха

мандарини”,

казва Стоева. Странно било, че ѝ се гадело от риба, която принципно обожава.

През бременността качила 12 кг. “На 10-ия ден след раждането бяха останали само още 2 кг за сваляне, за да върна формата си. Мисля, че вълнението около появата и грижите за малката Ивая бяха причина толкова бързо и неусетно да си върна старото тегло”, казва Стоева.

Откакто времето се стопли, семейството често си прави походи в планината. “Ивая е в раницата на гърба на баща си и хайде нагоре.” В момента Стоева не ходи на фитнес, но се кани да поднови тренировките си. “Толкова бързо минава денят с малката, че все си казвам: “От другата седмица тръгвам”. Все пак трябва да подходя по-сериозно, защото с годините са необходими повече усилия за добра форма”, казва певицата.

Тя следва принципа на разделното хранене, защото така менюто ѝ е достатъчно разнообразно и не стресира тялото си.

“Така, от една страна, организмът получава всичко необходимо, а от друга, на теб ти е по-леко и неусетно сваляш тегло. А иначе

май най-неусетният

начин да се отървеш

от някои излишни

килограми е като

се влюбиш

Това винаги помага”, шегува се Стоева.

Като опитен кулинар знае, че подправките са много важни за всяко ястие. Да вземем за пример сушито. “Без уасаби то няма да е същото, а просто едни обикновени оризови рулца”, казва певицата. От чуждестранните кухни освен японската харесва и италианската. Във Франция пък присъствала на мароканска сватба в един замък близо до Париж. Тогава опитала традиционни марокански специалитети.

Най-екзотичните неща, които вкусила през живота си, са пържен кокос и кокос, печен в жар. Това станало в Доминикана, докато участвала в “Сървайвър”. “Нямахме голям избор какво да ядем. След 4 дни на кокос беше започнало да ми се повдига, но после пак се върнах към него”, спомня си певицата. И макар че в никакъв случай не искала да пробва на вкус хлебарки, кравешки очи и т.н., в предаването успяла да изяде един карибски червей.

НЕЙНАТА РЕЦЕПТА 

Сочни пикантни ребърца

ПРОДУКТИ

1 кг свински ребърца

1 връзка пресен лук

1-2 с.л. мед

1 микс подправки за пикантни ребърца

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Слагаме свинските ребърца в плик за печене. добавяме към тях нарязания печен лук и подправките, като тях може да ги изберете спрямо вкуса си. Накрая прибавяме и меда. Затваряме плика и го разклащаме много добре, за да се разбърка всичко. Слагаме ребърцата в загрята на 200 градуса фурна и печем около 60 минути.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ