Напишете дума/думи за търсене

Диляна Попова не е строг родител, оставя това на Асен Блатечки

Борил и мама позират за селфи. Снимки: личен архив

Борил обича динозаври и пъзели, заедно с майка му пътуват по света

“Мама”. Това е любимата дума на Диляна Попова от около 3 години и половина. И освен че през септември 2014 г. тя стана майка и дари със син актьора Асен Блатечки, четирибуквената думичка е важна за нея и защото

“мама” била първата

думичка на

малчугана

А името Борил съвсем не е избрано случайно. “Искахме име, което звучи силно, да е кратко и да не е много често срещано”, разказва моделът. Сега, когато синът ѝ вече е по-голям, разбира, че името е перфектно за него, отива му.

Дори Борил произнася

името си с гордост

С появата си хлапето много променя живота на Попова. “Придаде му плътност, направи ме по-смирена, Борил всъщност стана и мой учител в много житейски ситуации”, казва тя. Но не е от майките, които маниакално събират вещи, свързани с бебето си.

“Не съм чак толкова сантиментална, но някъде оставих бебешка къдрица, просто не помня къде”, усмихва се Диляна Попова. Пъпчето е поверено на Асен Блатечки, който да го хвърли на точно определено място.

“Мястото е наша, малка тайна”, уточнява Попова. Тя признава, че малко съжалява, че не е правен прощъпалник на Борил. Пропуснали са този обичай, не защото не са искали да го направят. “Някак изпуснахме момента и вече нямаше смисъл”, уточнява тя. Е, може отсега да не знаят каква ще е професията на Борил, поне според народните обичаи, но пък той вече разкрива някои свои таланти. И не говорим за актьорски или моделски заложби.

“Ако да чупиш е

талант,

значи е мнооого

талантлив”,

смее се Диляна Попова. Извън тази заложба обаче Борил притежава аналитична мисъл, което подобрява нещата, според майка му. Има и любими игри - обожава динозаври, това му е най-любимо засега. Освен това обича да реди пъзели и кара тротинетка. А в свободното време на мама двамата ходят на кино или пикник. Обичат разходките във Витоша и пътуват до различни места извън страната. Опознават заедно света.

“Някои от тях и

двамата виждаме за

първи път”, казва

Попова

Тя признава, че не е много строг родител и не обича крайностите. Ето защо за Борил няма много строги правила и забранени занимания. “Опитвам се да обяснявам, за да може той сам да направи избора си”. При храните обаче нещата стоят другояче. Не посещават познатите вериги за бързо хранене и има продукти, които не присъстват в пазарската им кошница. А

по-строгият от

двамата родители и

Асен Блатечки

“Майката трудно поставя граници и така е редно да бъде!”, категорична е Попова.

Макар и двамата му родители да са популярни хора, Борил не се впечатлява особено, когато ги види по телевизията. “Мисля, че е свикнал с това от мъничък”, казва моделката. Най-важното за нея е Борил да се занимава с това, което го прави щастлив. Това ще го посъветва и при избора му на професия след време. А междувременно тя иска да научи детето си на честност, емпатия и смелост.

Малчуганът обича да общува със свои връстници.
Малчуганът обича да общува със свои връстници.
Диляна Попова и синът й в Исландия
Диляна Попова и синът й в Исландия
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ