Напишете дума/думи за търсене

Защо бебето се събужда с плач?

Ако става дума за новородено, основната причина за лошия сън и плача са коликите.

Тук могат да помогнат тези средства, които най-често изписват лекарите или препоръчват майките, минали вече по този път: капки, топла кърпа на коремчето, чай с копър, масаж и други.

Друга причина – майката не е наоколо. Когато детето заспива, то вижда майка си до себе си или до креватчето си. Но когато се събуди и е само, се плаши и това го кара да плаче. Тази ситуация има две решения – кой ще изберете зависи от вас и от начина, по който искате да възпитавате детето си.

Докато детето спи, до него спите и вие. Сънят заедно помага за по-добрата лактация на кърмещата майка, детето се събужда до нея и е спокойно. Някои родители и лекари не одобряват съвместното спане, защото по този начин се създава неправилен ритъм на ежедневието на майката.

Според д-р Спок детето може да се научи да заспива само за 3 нощи. Не всички майки обаче успяват да се справят. Така е, защото когато детето плаче, майката не трябва да ходи при него или да отиде за съвсем кратко, да го успокои и пак да си тръгне. Всеки ден броят на отиванията при детето се намалява, докато стигне нула. Така детето ще разбере, че майка му няма да идва всеки път, когато то заплаче.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ