Напишете дума/думи за търсене

Червеното цвекло е много полезно през бременността

Чаша цвекло на пара съдържа 4 мг желязо, протеини, както и Витамин Ц. Той помага за усвояването на желязото. Можете да добавите сурово рендосано цвекло към салата от спанак.

Цвеклото е богато на фолиева киселина, която е важна за бременните жени. Тя предотвратява вродени дефекти на плода, настъпващи през първите месеци от развитието.

То помага в превенцията на вирусни и бактериални инфекции, тъй като е много богато на антиоксиданти. Предотвратява и остеопорозата. Бременните жени са по-склонни към развитие на остеопороза, тъй като голяма част от калция бива пренасочен към плода. Червеното цвекло носи доста добри количества калций на организма.

Кореноплодното е много богато и на фибри, които стимулират храносмилането. То е богато още на калий, който е чудесен стимулатор на обмяната на веществата.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ