Напишете дума/думи за търсене

Не само бъдещата майка трябва да бъде подкрепяна, но и бащата

Неминуемо фокусът през бременността е върху бъдещата майка и промените, които се случват с нея.

Ваша задача, като мъж, е да я подкрепяте в този момент и да й бъдете опора. Да реагирате с разбиране дори и на най-екстремните промени в настроението и да се съгласявате с всичко. Да, това е така! Но има едно "но". Напълно нормално е вие също да изпитвате притеснение от неизвестното. Неслучайно има психологически термин, наречен "синдром на бременния татко".

Това е онова усещането, когато мъжът е толкова притеснен за новата си роля на баща, че започва да изпитва физически и психически неразположения. Това е напълно в реда на нещата и не ви прави по-малко мъж. В 21 век е повече от нормално чувствата на мъжа в бащинство да са по-изострени. Ролята на силния пол е по-утежнена поради куп обстоятелства.

На първо място е способността за обезпечаване на семейството. Ако преди години е било една идея по-лесно да водиш добър начин на живот, днес съвсем не е така. Икономическата обстановка оказва влияние върху психиката и самоувееността за това дали мъжът ще успее да осигури всичко необходимо за жена си и децата си. Ето защо, вие -дами, трябва да сте също съпричастни към чувствата на своя мъж в този така важен период и за двама ви.

Вашият партньор има нужда да даде гласност на емоциите си покрай появата на бебето. Естествено, не очаквайте да ги проявява със същия интензитет като вас, но това не означава, че зад сдържаността не се крие желание за разговори. Помогнете му да изразява гласно мислите си. Вие най-добре знаете как!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ