Напишете дума/думи за търсене

Матилда на Финци проходи

Актьорът я учи да свири

85-годишният татко Ицко с умиление показа на малкото момиченце струните

Двегодишната Матилда, малкото детенце на Ицко Финци и Лиза Боева, проходи и стана първият слушател на цигулката на баща си, видя „България Днес“. 85-годишният татко с умиление показа на малкото момиченце струните, а то в захлас гледаше към инструмента му.

"Мажорен концерт с цигулка без оркестър за един зрител в гората, а пултът ни за ноти е скарата за риба", коментира през смях музиката на мъжа си Лиза, съпругата на Ицко. В момента двамата се върнаха за няколко седмици в Драгалевци, след като от март насам живяха във Варна.

"Ицко отново ще пътува за морската ни столица за 24 август, когато започва фестивалът „Любовта е лудост“, тъй като на него той ще вземе голямата награда за цялостно творчество“, споделя Лиза. Междувременно тя и дъщеря й се наслаждават на страхотно лято с живот по малко на море и планина. Все на колела се случи и прохождането на малката Матилда, която вече бърбори и се опитва да казва „мама“, „тати“ и „дай“. „Тя е спокойно дете, опитваме се да живеем сред природата и да не я обременяваме с излишни играчки. Сред естествената среда тя се чувства прекрасно“, категорична е Лиза.

Ицко Финци продължава да репетира за концерта си, на който заедно ще покажат филма си за Шекспир, който направиха с жена му. Той ще е на 11 октомври в зала „България“, издържан в стил „Лайф ин концерт“, като на терен ще звучи и класическа музика на живо.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ