Напишете дума/думи за търсене

Синът на Ралица Паскалева се ражда под грижите на “истинската” д-р Стилянова

Ралица и Теодор са прегърнали едномесечния си син Максим.

Всички лекарски случаи, които актрисата играе в “Откраднат живот”, са от практиката на д-р Панова - нейния личен гинеколог

По-малко от два месеца, след като роди първото си дете, талантливата актриса Ралица Паскалева се появи сияеща от щастие, в перфектна форма с красива дълга рокля до земята. Хванала под ръка любимия си мъж Теодор Салпаров, във Варна двамата кумуваха на сватбата на капитана на националния ни отбор по волейбол Виктор Йосифов и приятелката му Виолина.

“Сватбата беше приказна. Няма как да не мине прекрасно, след като младоженците са толкова позитивни, земни и усмихнати хора. За нас беше истинска чест да бъдем до тях в този ден и занапред също”, казва Ралица.

Тя и Теодор кумуват на церемонията, а до тях е и синът им Максим. Момченцето се появи на бял свят на 3 юли, а само няколко дни след това гордият баща показа първа снимка със сина си.

Салпаров, който е либеро на националния ни отбор по волейбол, всъщност е неотлъчно до Ралица и по време на бременността, а и когато идва времето за раждане. За този най-интимен момент актрисата разказва, че до нея са и той, и нейните родители, с които Ралица има силна връзка.

“Теди бе при

мен в

залата, а

родителите

ми - отпред

Имаше музика, страхотен екип от доверени лекари, усмивки, вълнение и накрая един съвършен човек, голям 52 см и тежащ 3,500 на име Максим”, казва Ралица.

Ралица, хванала под ръка Теодор, кумува на сватбата на капитана на националния ни отбор по волейбол Виктор Йосифов миналия уикенд.
Ралица, хванала под ръка Теодор, кумува на сватбата на капитана на националния ни отбор по волейбол Виктор Йосифов миналия уикенд.

Докато е бременна, избягва да чете форуми на теми раждане и майчинство, не ходи на курсове и не слуша истории за героични раждания. Все пак има едно голямо предимство - в сериала “Откраднат живот” героинята ѝ д-р Стилянова е гинеколог, така че е добре запозната с това, което я очаква. “Освен всичко друго интересен факт е, че моят гинеколог - д-р Мажена Панова, е и наш консултант по гинекологичната част от сериала и де факто всички лекарски случаи, които аз играя, са от нейната реална лекарска практика. Тоест тя е реалната д-р Стилянова, а аз ѝ давам екранен живот. Интересно, нали”, усмихва се актрисата.

С Теодор заедно избират синът им да носи името Максим. “Никога не сме робували на традицията, че детето трябва да се кръсти на баба, дядо, леля, стринка. Нямам нищо против това, но желанието на семейството ни беше детето да си носи свое име, абсолютно странично от всеки друг”, обяснява Паскалева. Спират се на Максим по няколко причини. От една страна,

държат името

да е свързано с

християнската

религия,

а и да е с красиво и смислено значение. Освен това искат да е лесно за произнасяне и писане на всички езици и да си отива с фамилията. “И така след недълго чудене и одобрение от всички нас избрахме Максим.”

След появата на момченцето им на бял свят, Ралица не чувства голяма промяна у себе си. “Абсолютно същият човек съм си, просто вече имам дете, което обожаваме всички и което ни дава още повече поводи за усмивки и щастливи мигове”, казва тя.

Разбира се, всекидневието ѝ не е като преди, но като всяка майка, и тя го съобразява изцяло с детето си - кърми го, преобува го, къпе го, радва му се. Понякога успява да се наспи, друг път – не чак толкова. “Всяка майка ще каже, че нейното дете си е най-прекрасно, нали така. И все пак да не забравяме, че той е на няма и два месеца и като всяко бебенце се будим нощем, за да яде. Понякога спи спокойно, понякога има колики”, обяснява Ралица. А до нея неотлъчно пак е любящият ѝ мъж. “Теодор е безкрайно, безкрайно грижовен. Още по време на престоя в болницата той не се отделяше от нас.

Спеше на едно малко

разтегателно диванче

до моето легло

Краката му стърчаха отвън, но не се оплака нито веднъж. Носеше ми всичко, сменяше памперси и ходеше да къпе Максим с акушерките, когато аз още не се бях възстановила”, разказва Ралица. Двамата не са се наговаряли да разпределят задълженията – нито на нея, нито на него тежи грижите за Максим.

Ралица с Теодор малко след като момченцето се появи на бял свят. СНИМКИ: ЛИЧЕН АРХИВ
Ралица с Теодор малко след като момченцето се появи на бял свят. СНИМКИ: ЛИЧЕН АРХИВ

Сред най-щастливите от появата на бебето е неговият батко Георги. Още когато разбира, че Ралица и баща му ще си имат дете, той подскача и казва: “Дано да е момче, много искам да имам братче! И ако е момиче, ще се радвам, ама да имам брат, ще е уникално.” Сега излиза с братчето си на разходки и помага с каквото може - все пак той самият е още на 11 г.

Бабите и дядовците също се включват в грижите за новороденото. “Семействата и на двама ни са безкрайно щастливи от появата на Макси, както е и редно, и всеки се старае да допринесе за доброто му отглеждане и възпитание. Семейството все пак е нещо свещено”, категорична е Ралица.

Засега тя e свела до минимум работните си ангажименти. Ще се върне по-активно към тях, когато има физическата възможност, енергия, а и когато Максим позволи. Наесен на екран ще се върне “Откраднат живот” с шестия си сезон. Героинята на Ралица също ще се появи. “Успях

да позаснема малко

кратки сценки от

новия сезон,

но определено времето на снимачната площадка ми е сведено до повече от минимум. Планираме да се позавърна по-активно евентуално към края на епизодите, тъй като тогава Макс ще бъде попораснал и ще мога да съчетавам по-лесно ангажиментите си. Но не бързам с това. За момента ролята на майка ми е най-важна.”

В тази роля - на щастлива майка, я виждат и много от близките им приятели на сватбата, на която Ралица и Теодор кумуват. Хубавата актриса показа няколко кадъра от церемонията в мрежата, като повечето ѝ последователи и почитатели отбелязаха колко добре изглежда.

“Не мисля, че съм

в толкова перфектна

форма в момента,

но и не се залъгвам, че месец след раждането ще изглеждам както преди. Полагам грижи за тялото си, разбира се, но те са изцяло съгласувани с детето, тъй като го кърмя”, уточнява актрисата. Тя се стреми да подбира внимателно продуктите, с които са храни. Не пие газирани неща, не яде почти никаква захар, бобови храни, олио, тесто. Стреми се да консумира повече жива храна - салати, плодове, зеленчуци, киноа, лимец, кълнове. “Правя упражнения, но да не влизаме в отегчаващи детайли и подробности”, усмихва се тя.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ