Напишете дума/думи за търсене

Детето трябва да спи 8 часа, за да е защитено от настинка

Есента идва с много подсмърчания и кашлица. Никой родител не иска детето му да се разболее, но при рязката климатична промяна между сезоните тряба да се застраховате. Има няколко прости начина, с които да предпазите малчугана си.

1. Осигурете му достатъчно сън

Ще усилите имунната система на детето си, ако се уверите, че си набавя поне 8-часов сън в денонощието. За целта то трябва да ляга навреме, а не прекарва нощите си в игра на видеоигри. Препоръчително е от малък да му изградите график на спане, който да следва. Разбира се, уверете се, че има плътни пердета или щори в стаята му, както и че няма шум, който да го смущава.

2. Слагайте в чантата му пакет носни кърпи

Използването на салфетките, които се намират в обществените тоалетни, никак не е добра е идея, ако искате детето ви да е здраво. Затова преди да излезе от вкъщи, сложете в раницата му пакет сухи кърпички. Няма да сгрешите, ако прибавите и влажни. Винаги е по-добре да се застраховате.

3. Насърчете го да спортува

Макар че времето застудява, не трябва да спирате детето си да спортува на открито. Не забрявайте, че грипът се предизвиква от микроби, а не от студ. Всеекидневните тренировки ще засилят имунната система на малчугана. Затова го насърчавайте да тича или играе футбол навън.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ