Напишете дума/думи за търсене

3 места в кухнята, където виреят най-много микроби

Дъската за рязане на продукти е едно от тях.

Особено, ако е дървена. Дървото има свойството да попива всякакви микроорганизми, бавно съхне. Ето идеалната среда за микробите – влажно и топло. Оказва се, че микроорганизмите на дъската са стотици пъти повече от тези на седалката на тоалетната. Почиствайте редовно дървената дъска с оцетен разтвор и я поставяйте на място, където тя ще изсъхва.

Гъбата за миене на чинии

В порестата й структура от дунапрен се развиват със светкавична бързина микроби и бактерии, които се пренасят по всички съдове. Сменяйте я редовно, не чакайте да се скъса, за да я изхвърлите. След всяко миене на чинии, измивайте гъбата с препарат и я оставете да изсъхне.

Крановете на чешмата

Преди да се измием, ги докосваме с мръсни ръце, а после с чистите ги докосваме отново, за да спрем водата. Измивайте кранчетата, докато тече водата и редовно ги почиствайте с дезинфектант.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ