Напишете дума/думи за търсене

Защо желаните деца са по-здрави?

Проучвания установяват, че желаните и приеманите с любов деца са по-здрави, докато отхвърляните често страдат от храносмилателни и нервни смущения, повече плачат.

Пренаталното възпитание или възпитание преди раждането означава майката и близките й да осигурят най-добрите условия за растеж и развитие на плода. През 9-те месеца на вътреутробния живот се залагат основите на бъдещото физическо и психично развитие на детето. Това е един от най-благоприятните периоди за благотворно въздействие върху бебето, поради връзката му с майката.

Бебето усеща допира през коремната стена. То се чувства сигурно и защитено, когато е галено. То често е слушало гласовете на двамата си родители и затова след раждането може да ги разпознае. Всяко новородено има спомени от вътреутробния живот, формирани от преживяванията, чувствата и мислите на майката, запаметени и регистрирани на клетъчно ниво.

Бъдещите родители могат да изразяват обичта си, като активно общуват с бебето, което усеща и се отзовава на ласките, говора, докосванията още преди да се роди. Спокойната бременност създава у бъдещия човек чувство на сигурност, усещането, че е обичан и ценен.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ