Напишете дума/думи за търсене

Летите с дете? Ето какво трябва да знаете

Пътуването с малко дете е предизвикателство за всеки родител. Още по-трудно е, когато трябва да се качите с малчугана на самолет. За да мине полетът възможно най-добре, има няколко неща, които може да направите.

1. Отидете на летището по-рано

Колкото и да сте организирани, когато летите с малко дете трябва да пристигнете на летището поне 30 мин. по-рано. По-пътя малчуганът може да се разплаче, да трябва да го кърмите или смените пелената му. Затова бъдете подготвени и подранете поне с половин час.

2. Не забравяйте развлеченията

Когато летите е много важно да концентрирате вниманието на детето си към определено нещо. Най-лесно е това да бъде някакъв предмет. Ако изберете да е играчка, хубаво е да е нова. Така на малчугана ще му трябва време, за да я „разгадае“. Не по-малко практични са книжките за оцветяване. На тях детето ви също ще отдели много внимание.

3. Чантичка с храна

Не забравяйте да сложите в ръчния си багаж чанта със здравословни храни. Малките деца лесно огладняват и не задоволят ли глада си, започват да плачат. Затова се запасете с банани, ябълки, варени яйца и мляко. Не забравяйте да вземете бутилка вода или плодов сок.

4. Вземете мокри кърпички

Малките деца лесно се цапат дори и в самолета. Затова вземете със себе си поне 2 пакета мокри кърпички. Така, когато пипнат нещо лепкаво или когато малко от храната им падне върху дрешката им, ще може веднага да ги почистите.

5. Отделно място за малчугана, ако е над 2 г.

Докато летите, може да гушкате бебето в скута си. Стане ли обаче детето и на 2 години, няма да иска през целия полет да седи мирно при вас. Затова му вземете отделно място. Така ще може да се движи на седалаката си, а не да се изнервя.

6. Изберете внимателно къде ще седите

Повечето деца с интерес гледат през прозорчето на самолета по време на полета, което ги прави по-спокойни и по-мирни. Затова, когато запазвате местата, сложете детето си до такова прозорче.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ