Напишете дума/думи за търсене

Какво означават различните обриви по бебешката кожа

Розовите пъпчици са причинени от майчините хормони още докато бебето е в утробата на майката. Не е необходимо лечение, а повече време. Може да продължи седмици и дори месеци.

Зачервяването е друг често срещан бебешки обрив, които прилича на ухапване от комар или на копривна треска. Неговата причина не е известна и отшумява без лечение след няколко дни или седмици.

Сухата и лющеща се кожа се получава, когато бебето се роди малко по-късно от очакваното. Ако видите малки, бели подутини по носа и лицето, знайте, че са причинени от блокирането на мастните жлези. Когато мастните жлези на бебето се разширят за няколко дни или седмици отоците изчезват.

Така наречените "щъркелови ухапвания’" по гърба, врата или между очите са кръвонасядания на хормонална основа, които избледняват в рамките на 2-3 седмици, но понякога не изчезват.

Екземата пък представлява червени и дразнещи петна по кожата. Често се наблюдава по бебешките гърди, лице, крака и ръце, лакти и зад колената. Тя е причинена от суха и чувствителна кожа, а понякога и от алергия. Вашият педиатър ще определи вида на кожното заболяване и да назначи лечение.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ