Напишете дума/думи за търсене

Фандъкова: До 2 г. всяко дете с място в градина

Столичният кмет Йорданка Фандъкова посети новия филиал на детска градина в "Драгалевци"

Строят 10 нови сгради догодина, всяка ще има и яслена група

До 2 години за всяко над 3-годишно дете в София да има място в детска градина близо до района, в който живее. Тази цел си е поставила кметът на София Йорданка Фандъкова.

“Вярвам, че ще успеем да изпълним тази амбициозна задача. Строителството на детски градини и добрата грижа за децата е в помощ на всяко семейство в София. Повече от 10 години това е наш приоритет. С последователна политика и инвестиции за този период успяхме да построим над 90 детски градини и ще продължим”, заяви Фандъкова.

Тя посети в понеделник новия филиал на детска градина №160 в “Драгалевци”. Той е за 4 групи, а градината вече е за 285 деца.

Тази година общината инвестира над 18 млн. лв. в строителство и модернизация на детски градини и училища. Предстои откриването на нова градина и в район “Красно село”.

10 детски градини ще бъдат построени през 2019 г. Дейностите по половината от тях ще започнат до края на тази година.

Фандъкова подчерта, че вече проблемът с недостига на места е решен в 16 столични района и се работи по преодоляването му в останалите 8.

“Остава предизвикателството с местата в яслите, затова във всяка нова сграда, която строим, разкриваме и яслени групи”, обясни Фандъкова.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ