Напишете дума/думи за търсене

Родители: Агресивно дете бие и тормози нашите

Кадър: NOVA

Най-често причината за агересията е спор за играчки, донесени от вкъщi, твърдят от детското заведение

Родители на деца от софийска 167-а детска градина детска градина се оплакват, че децата им са бити и тормозени от агресивно дете. Те смятат, че това може да не се случва, ако има дисциплина и достатъчно персонал. Проблемът е бил разискван на извънредна родителска среща, съобщи Нова тв.

„Трябва да се дискутира непрекъснатата смяна на преподаватели. Миналата учебна година имаше почти през целия период един екип, от който бяхме изключително доволни”, обясни майка на дете от градината.

„На третия ден, откакто започна да посещава градината, вечерта намерих детето си с одрано лице. Казаха ми, че е одрано от друго дете и когато разпитах във фейсбук групата на детската градина, разбрах, че не е единичен случай”, обяснява друга майка.

Родителите на детето, за което се твърди, че проявява агресивно поведение, отговарят, че и към него има проявена агресия.

Директорът на детската градина Даниела Кулинска обяснява, че децата не остават без надзор. "Те са малки и това се получава, когато са в свободни игри. Конфликтът се получава за играчка, донесена от вкъщи. Във вътрешните правила е регламентирано, че играчки от вкъщи не трябва да се носят, защото децата се карат за тях”.

Психологът на детската градина Величка Иванова, назначен от 1 ноември, обяснява пред Нова тв, че децата в потърпевшата група са много спокойни. „Агресията може да бъде породена от много причини - утвърждаване в групата, себеутвърждаване, както може да бъде породена и от семейни конфликти. Семейството на детето, срещу което има оплакване, категорично отказва среща с нас. Предстои покана за екипна среща с ръководството на детската градина, педагозите в групата и мен, за да се обсъди проблема и да се намери решение. Ние предложихме на майката на това дете да дойде да види поведението на детето си в групата, но тя категорично отказа.”

Според майките обаче пропускът е в педагозите, които допускат децата с играчки от вкъщи.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ