Напишете дума/думи за търсене

Хумус с патладжан и магданоз

Необходими продукти:

2 големи патладжана

1 консерва нахут

3-4 с.л тахан

2-3 скилидки чесън пресован

сок от 1 лимон

4 с.л зехтин

½ връзка нарязан на ситно магданоз

½ ч.л смлян кимион

½ ч.л. червен пипер

сол на вкус

Начин на приготвяне:

Патладжаните се разрязват на половинки, поръсват се със сол и се оставят да се отцедят. Измиват се и се поставят в тавичка да се запекат на силна фурна, докато омекнат. Вътрешността на опечените патладжани се изгребва с лъжица и се поставя върху решетка. В блендер се смилат нахутът – без соса от консервата, таханът, чесънът, зехтинът и лимоновият сок.

Добавят се патладжанът и магданозът и се смилат до получаване на гладка смес. Пастата се изсипва в голяма чиния, поръсва се с кимион, сол и червен пипер. Яде се с арабски питки и зеленчуци.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ